Prednosti drvenih podova

Podovi od predoblikovanog drveta imaju dosta prednosti o kojima biste trebali znati nešto više znati prije nego krenete u svoj sljedeći projekt uređenja doma.

Projektirani podovi od tvrdog drva pristupačni su, izdržljivi i jednostavni za ugradnju. Dolaze u puno različitih stilova, tako da mogu nadopuniti svaki stil dizajna ili shemu ukrašavanja. Ovi podovi su izrađeni od drvenih dijelova spojenih smolama kako bi tvorili projektirani proizvod koji je znatno jači od tradicionalnih ploča od punog drva. Pogledajmo koje su osnovne prednosti takvih podova.

Jeftiniji su od podova napravljenih od punog tvrdog drva

Podovi od punog tvrdog drva skuplji su u smislu troškova ugradnje i održavanja. To može biti nedostatak za osobe s niskim proračunom ili one koji ne planiraju zadržati nekretninu dulje od pet godina. Projektirani drveni podovi su jeftiniji jer ne zahtijevaju brušenje da bi se pripremili za upotrebu i trebaju samo periodično blanjanje i bojenje.

Kompatibilan s podnim grijanjem

Podovi od projektiranog drva kompatibilni su s podnim grijanjem koje se može ugraditi u vaš dom. To ga čini dobrom opcijom za one koji žive u područjima gdje temperature padaju ispod 0 stupnjeva Celzija tijekom zimskih mjeseci, poput kontinentalnih dijelova Hrvatske. Toplina se diže iz zagrijanog kamenja kroz projektirane daske u vašu sobu kako bi vas zagrijala.

Gornji sloj se može brusiti i dotjerivati

Gornji sloj projektiranog drvenog poda može se brusiti i dotjerati za profesionalniji izgled, što nije moguće s podovima od punog tvrdog drva. Ova vrsta poda također može ostati čista dulje od tipičnih nedovršenih ploča jer ne upija prljavštinu tako brzo.

Nakon postavljanja, nije lako uočiti razliku između ovog i podova od punog drveta

Podovi od konstruiranog drva dobivaju na popularnosti jer su pristupačniji, praktičniji od masivnog tvrdog drveta i mogu se postaviti na postojeće podove. Podovi od konstruiranog drva obično se sastoje od tri sloja: sloja sa zračnim džepovima između dva komada šperploče ili iverice na čijem je vrhu tanki komad furnira.

Dostupan u različitim stilovima, završnim obradama, vrstama drva, bojama i širinama dasaka

Projektirani drveni podovi dostupni su u različitim stilovima, završnim obradama, vrstama i bojama drva te širinama dasaka. Uz izrađene drvene podove možete birati između raznih drugih vrsta, uključujući mahagonij, hrast, bor i trešnju; također dolazi u daskama različitih širina. Projektirani drveni podovi dostupni su u različitim stilovima, završnim obradama, vrstama i bojama drva te širinama dasaka.

Uz podove od izrađenog drva, možete birati između raznih drugih vrsta, uključujući mahagonij, hrast, bor i trešnju

Ima pravi sloj drveta na vrhu

Podovi od projektiranog drva imaju ravnomjeran sloj drva na vrhu, stvarajući prekrasan, prirodan izgled kakav mnogi ljudi žele u svojim domovima. Ne zahtijeva brtvljenje kao drugi podovi, a manja je vjerojatnost da će ogrebati ili prenijeti prljavštinu jer nije porozna.

Kada se odlučite za podove od izrađenog drva, mnoge su prednosti. Bez obzira na to je li vaša odluka posljedica proračuna ili želje za održivost, prednosti ove vrste podova čine je mudrim izborom za svaki dom.